В Україні продовжили дію воєнного стану: нові терміни

В Україні продовжили дію воєнного стану: нові терміни

В Україні продовжили дію воєнного стану – ще на місяць, тобто до 25 травня 2022 року, повідомляє УНІАН.

За відповідне рішення проголосували 300 народних депутатів Верховної Ради України, підтримавши законопроект 7300 за ініціативи президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, що воєнний стан було введено у країні після повномасштабного вторгнення Росії на нашу землю, яке відбулося вранці 24 лютого 2022 року. Дія воєнного стану закінчилася б 25 квітня, після чого його буде продовжено. Про таке рішення стало відомо у четвер, 21 квітня.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства України, під час дії воєнного стану допускається особливий режим в’їзду та виїзду, може обмежуватися свобода переміщення громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів. У населених пунктах вводиться комендантська година.

Також на період дії воєнного стану можлива заборона діяльності певних політичних партій та громадських об’єднань, які ведуть роботу проти незалежності України. Можливо введення заборон на масові заходи та страйки, обмеження роботи засобів зв’язку, заборона на зміну місця проживання для військовозобов’язаних та інші обмеження і правила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *