Вогнеборець із США провів три тижні в Україні. Його підкорив незламний дух народу

Вогнеборець із США провів три тижні в Україні. Його підкорив незламний дух народу

Пожежний повернувся до США, провівши три тижні в Україні, де він був частиною команди, яка допомогла сотням людей під час бурхливої ​​кризи. Про свої враження він розповів KTAR.

Ден Фрайберг — капітан пожежної служби — їздив в Україну як волонтер Team Rubicon, некомерційної організації, яка використовує навички та досвід ветеранів збройних сил та служб екстреного реагування для надання допомоги під час стихійних лих та гуманітарних криз у всьому світі.

Команда Фрайберга з 22 осіб створила клініку в таборі для внутрішньо переміщених осіб і працювала з мером одного українського міста, щоб координувати доставку людей до 15 інших таборів для лікування фізичних та психічних захворювань.

Хоча Фрайберг сказав, що він не бачив багато пацієнтів з травмами, він був свідком інших реалій війни.

«Ми провели багато годин у бомбосховищах, – каже він. – Сирени повітряної тривоги включалися всю ніч безперервно, так що ми майже ніколи не висипалися».

Під час свого перебування у країні Фрайберг був особливо вражений духом українського народу.

«Я помітив в українцях те, що кожен намагається щось зробити для захисту своєї країни, — сказав він. — Звичайно, як гуманісти, ми нейтральні, неупереджені та готові служити всім і кожному. Але, безперечно, дух українського народу був дуже помітний».

Прагнення Фрайберга допомагати людям не зменшилося, навіть коли він мандрував країною, охопленою війною.

«Я багато розмовляю зі своєю сім’єю та друзями, і вони кажуть: «Не можу повірити, що ти поїхав і зробив це». Але я не можу уявити, щоб я не допомагав», — сказав він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *