Адміністрація Байдена оголосила план, що прискорить легалізацію українців у США

Адміністрація Байдена оголосила план, що прискорить легалізацію українців у США

У четвер адміністрація Байдена оголосила про нову програму, що запропонує допомогу українцям, які рятуються від російського вторгнення, дозволяючи американцям спонсорувати їх для тимчасового в’їзду в США. Про це пише RollCal.

У рамках програми Департаменту внутрішньої безпеки, яка має назву «Об’єднання для України», американські особи та групи, у тому числі некомерційні організації та церкви, зможуть звертатися із заявками про те, щоб стати спонсорами переміщених громадян України. Сайт заявок запрацює 25 квітня.

Щоб отримати право, українці повинні були проживати в Україні на момент 11 лютого, мати спонсора зі США та відповідати стандартам охорони здоров’я, зокрема вимогам щодо вакцинації. Програма надасть швидке рішення для незахищених українців, які в іншому випадку можуть роками чекати на місце в традиційній програмі прийому біженців або на отримання сімейної чи робочої візи.

«Український народ продовжує зазнавати величезної трагедії та втрат у результаті неспровокованого та невиправданого нападу Путіна на його країну, – заявив міністр внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас у прес-релізі у четвер. – DHS і надалі надаватиме допомогу українському народу, одночасно підтримуючи наших європейських союзників, які так сильно взяли на себе відповідальність за жорстоке вторгнення Росії в Україну».

Це оголошення з’явилося майже через місяць після того, як президент Джо Байден пообіцяв прийняти 100 000 українських біженців, використовуючи для цього «повний спектр законних шляхів». Після російського вторгнення майже 15 000 українців шукали допомоги, вирушивши спочатку до Мексики, а потім попросивши притулок на кордоні США та Мексики.

Ті чиновники, які не мали права говорити публічно, підкреслили, що нова програма дозволить українцям летіти безпосередньо до США, а не їхати через південний кордон.

За словами чиновників, програма орієнтується в основному на українців із родинними зв’язками в США, які мають намір тимчасово шукати допомоги в надії повернутися в Україну після закінчення війни. За їхніми словами, у багатьох переміщених українців є родичі чоловічої статі, які залишилися в Україні і не планують переселятися в нову країну.

Українці в’їжджатимуть через “гуманітарний пароль”, що дозволяє людям без віз в’їжджати в країну з важливих гуманітарних причин. У понеділок адміністрація завершила план надання тимчасового захищеного статусу (TPS) громадянам України, які перебували в США 11 квітня, що дасть їм 18 місяців захисту від депортації та дозволу на роботу. Уряд очікує, що майже 60 000 людей отримають право на TPS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *