Американка українського походження з Каліфорнії возить спорядження українським солдатам

Американка українського походження з Каліфорнії возить спорядження українським солдатам

Батьку Тетяни Пудель, заступнику командувача територіальних сил оборони України, знадобилися армійські черевики. Тоді Росія тільки-но вторглася в Україну, і його підрозділу відчайдушно не вистачало елементарного захисного спорядження та медикаментів, розповідає CNN.

Тому Тетяна, 31-річна громадянка Америки українського походження, що працює в Каліфорнії в Spotify, пішла у відпустку, запакувала своє життя у Кремнієвій долині у валізу, переїхала до Польщі та зібрала 13 000 доларів приблизно за 100 пар черевиків для її батька та членів його підрозділу.

“Мені подобається говорити людям, що я юрист вдень і контрабандистка взуття вночі”, – сказала вона.

Ініціатива Тетяни — це мікрокосм набагато ширшої мережі приватних осіб, багато з яких ветерани з усього світу, які працюють над забезпеченням українських солдатів додатковим спорядженням.

У деяких випадках, як повідомили Пудель та західні офіційні особи, зусилля приватних осіб щодо доставки спорядження та припасів українським солдатам були швидшими та прямішими, хоча й у значно менших масштабах, ніж ініціативи уряду. Черевики — це лише одна з багатьох потреб, включаючи вогнепальну зброю, боєприпаси та бронежилети, які волонтери та приватні особи з усього світу намагаються задовольнити українській армії.

Адміністрація Байдена готується оголосити, що спрямовує Україні ще 800 мільйонів доларів військової допомоги, повідомило у вівторок CNN. У разі схвалення останній пакет означатиме, що США виділили близько 3,4 мільярда доларів допомоги Україні з початку російського вторгнення 24 лютого.

Але для Пудель та інших людей на місцях допомога, що надається західними країнами, як і раніше, «надто повільна і недостатня», сказала вона. Жінці вдалося зібрати достатньо грошей — через свої контакти в LinkedIn, WhatsApp та волонтерських організаціях, таких як UkraineNow, — щоб купити черевики та отримати близько дюжини тактичних жилетів для свого батька та членів його підрозділу. Минулого тижня вона доставила їм футболки, а солдати віддячили її піцею.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *