Ньюсом: Каліфорнія продовжує надавати життєво необхідну допомогу Україні

Ньюсом: Каліфорнія продовжує надавати життєво необхідну допомогу Україні

Каліфорнія продовжує надавати допомогу жителям України. З березня штат відправив в Україну п’ять польових медичних пунктів на 50 ліжок разом із тисячами одиниць захисного спорядження, говориться на офіційному сайті губернатора штату.

“Каліфорнія тверда в нашій підтримці України з першого дня неспровокованого вторгнення Росії, – сказав губернатор Ґевін Ньюсом. – Наша підтримка врятує життя та допоможе народу України, який зазнає невимовних звірств, і ми продовжимо підтримувати відважну боротьбу України проти тиранії та гноблення”.

Протягом майже трьох десятиліть, у рамках програми державного партнерства Національної гвардії Каліфорнії, члени гвардії навчали українських військових. Разом Національна гвардія штату та Управління надзвичайних ситуацій (OES) губернатора співпрацювали з державними, місцевими та федеральними агентствами для доставки в Україну медичного обладнання та тактичного спорядження. Польові медичні станції надаються Управлінням екстреної медичної допомоги штату Каліфорнія при Агентстві охорони здоров’я та соціальних служб Каліфорнії.

Національна гвардія сприяла доставці захисного спорядження, яке включає 4320 балістичних жилетів і 1580 шоломів, і додаткові поставки заплановані на найближчі тижні. Крім того, OES сприяла передачі ЗІЗ та п’яти польових медичних станцій до міст України, а також передає ще дві в Україну в партнерстві з Direct Relief Санта-Барбари, загалом для семи польових медичних станцій (350 ліжок).

Поставки допомоги є черговою демонстрацією підтримки України після зустрічі губернатора Ньюсома з генеральним консулом України в Сан-Франциско Дмитром Кушнеруком у березні. На цій зустрічі губернатор висловив солідарність Каліфорнії з українською громадою та обговорив зусилля держави щодо підтримки народу та уряду України. Губернатор також підписав розпорядження, яке наказує державним установам і відомствам забезпечити відповідність їхніми контрактами економічним санкціям, запровадженим у відповідь на атаки Росії, і доручити своїм підрядникам робити те саме, а також закликав державні пенсійні фонди зупинити потік грошей з держави до Росії та заборонити викуп російського боргу.

Каліфорнія та Україна мають тісні зв’язки, і штат є домом для однієї з найбільших диаспор українців у країні. Як маяк надії для тих, хто шукає притулку, Каліфорнія і надалі залишатиметься привітним місцем для біженців, зазначено на сайті губернатора. Бюро програм біженців Департаменту соціальних служб Каліфорнії (CDSS) має більше інформації, доступної онлайн для українських сімей та постачальників послуг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *