Популярний у США стартап з України повернув дітям-біженцям можливість навчатися

Популярний у США стартап з України повернув дітям-біженцям можливість навчатися

Триваюча війна Росії проти України спустошила країну та життя мільйонів її громадян. Наймолодших з них — дітей — позбавили можливості відвідувати школу та навчатися в класі, сидячи поруч із однолітками та друзями, нагадує CNN.

З моменту вторгнення Росії в Україну 24 лютого понад 4,5 мільйона людей, насамперед жінки та діти, стали біженцями в сусідніх країнах. Ще кілька мільйонів є внутрішньо переселеними, причому понад 50% з них діти, змушені покинути свої домівки. За даними Міністерства освіти і науки України, війна вже пошкодила понад 1000 навчальних закладів і знищила понад 100 шкіл.

Інна Максименко та її команда ed-tech та ігрового стартапу Keiki особливо чутливі до важкого становища дітей-переміщених осіб України та втрати ними доступу до освіти. Максименко є співзасновницею компанії, яку вона заснувала в Києві у 2019 році. Keiki виробляє як безкоштовні, так і передплатні освітні програми (ціна від $5,99 до $69,99), які містять мультфільми для малюків та навчальні ігри та головоломки для дітей молодшого віку. На ідею стартапу, за її словами, надихнула її мама, яка багато років була вихователькою в дитячому садку.

До війни програми Keiki завантажили понад чотири мільйони по всьому світу, а минулого року одна з програм увійшла до 5 найкращих безкоштовних навчальних програм для дітей віком до 5 років у Apple App Store у США.

На початку лютого Максименко та її 42 співробітники, усі в столиці України, були зайняті розробкою нових математичних, логічних, орфографічних та інших ігор, оскільки завантаження набирали обертів. Можливе російське вторгнення створило деяку напругу в Києві, “але я не хотіла вірити, що це станеться насправді”, – сказала вона.

1 березня Keiki зробив усі свої додатки та ігри безкоштовними для всіх українських сімей. З тих пір понад 8000 сімей завантажили додаток. Одним з батьків є Катя Вандаловська, 2D-художниця з Keiki, яка втекла з Києва з двома маленькими дітьми. Вона каже, що це було психологічно важко для її дітей, яким довелося різко пристосуватися до нового та тривожного способу життя, оскільки вони залишили сім’ю, друзів і школу. Вона покладається на додаток, щоб розважати своїх дітей, а сама допомагає команді Keiki розробляти додаткові уроки, які можна додати до програми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *