“Народ України поділяє ваш біль”: Зеленський висловив співчуття США через стрілянину в Техасі

“Народ України поділяє ваш біль”: Зеленський висловив співчуття США через стрілянину в Техасі

Президент охопленої війною України в середу висловився через стрілянину в школі Техасу, в результаті якої загинули щонайменше 19 дітей, сказавши, що “жахливо, коли у мирний час з’являються жертви стрільців”. Про це пише CBS News.

“Я хотів би висловити співчуття всім родичам і членам сімей дітей, які загинули в результаті жахливої ​​стрілянини в Техасі в школі”, – сказав президент Володимир Зеленський.

“Це жахливо, коли у мирний час з’являються жертви стрільців”, – сказав він по відеозв’язку на конференції в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, де брав участь, щоб обговорити вторгнення Росії в його країну.

18-річний стрілець убив щонайменше 19 маленьких дітей і двох вчителів у початковій школі в Техасі у вівторок. Атака в Увальде – невеликій громаді приблизно за годину від мексиканського кордону – стала найсмертоносною стріляниною в школі США за останні роки та останньою на даний момент в масштабі кривавого насильства з використанням зброї в Америці.

“Я відчуваю, що це моя особиста трагедія, коли в Техасі вбивають дітей. У моїй країні російські військові вбивають наших дітей”, – сказав Зеленський.

Також у Twitter-акаунті Зеленського було опубліковано слова співчуття:

“З глибоким сумом сприйняв звістку про вбивство невинних дітей у Техасі. Щирі співчуття родинам загиблих, народу Сполучених Штатів та @POTUS у зв’язку з цією трагедією. Народ України поділяє біль рідних і близьких загиблих та всіх американців”.

«Для нас біль від втрати дітей, особливо такого віку, — це те, чим ми живемо протягом останніх 90 днів безперервно, і наші співчуття висловлюємо американському народу, — додала посол України в США Оксана Маркарова, яку цитує The Hill. – Це не має відбуватися ніде. Це не має відбуватися в США і не має відбуватися в Україні».

Раніше цього місяця дані гуманітарного агентства ООН показали, що щонайменше 238 дітей було вбито в Україні з моменту початку нападу Росії 24 лютого, ще щонайменше 347 отримали поранення.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *