Заміновані дитячі ліжка та іграшки: страшні “сюрпризи”, які залишили російські війська

Заміновані дитячі ліжка та іграшки: страшні “сюрпризи”, які залишили російські війська

Керівник українського вибухотехнічного підрозділу заявив, що російські війська наражають на смертельну небезпеку дітей, закладаючи вибухові пристрої в їхніх кімнатах та під ліжками, пише Newsweek.

Артур Сільченко, який очолює українську команду, що займається знешкодженням протипіхотних мін, сказав ABC News Australia, що його команда виявила вибухові «міни-пастки», стратегічно залишені російськими військовими в районах, де можуть спати діти.

«Під Києвом був випадок, коли дитині під подушку підклали міну, – розповів Сільченко. – Ми знайшли дві міни-пастки біля дитячого ліжечка та, у кількох інших випадках, у дитячій кімнаті. Це жахливо, я не розумію – навіщо вони це зробили? Це ж діти».

Український хірург Олександр Яцина минулого місяця повідомив The Times of London, що російські війська заминували плюшевих ведмедиків за допомогою вибухівки, а жителька Бучі Тетяна Монко розповіла Vice News минулого тижня, що гранату залишили всередині піаніно її 10-річної дочки.

У п’ятницю Генеральна прокуратура України повідомила, що в результаті повномасштабної збройної агресії з боку Російської Федерації щонайменше 232 дитини загинули та понад 427 отримали поранення, повідомляє Укрінформ.

Президент України Володимир Зеленьский сказав, що вибухівку також прикріплювали до тіл загиблих під час конфлікту та маскували, щоб вони вибухали, коли тіла були знайдені.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *