Uniting for Ukraine: як діє програма, яка допомагає українським біженцям в’їхати до США

Uniting for Ukraine: як діє програма, яка допомагає українським біженцям в’їхати до США

Програма Uniting for Ukraine зараз у розпалі. Вона надає можливість громадянам України та найближчим членам їх сімей, які перебувають за межами США, приїхати до США та тимчасово залишитися на дворічний період, нагадує Forbes. Українці повинні мати спонсора в США, який погоджується надавати їм фінансову підтримку на час перебування в США.

Короткий опис процесу. Служба громадянства та імміграції США (USCIS) зосереджується на спонсорі, переглядаючи аффідевіт про підтримку I-134, поданий спонсором, щоб розпочати процес та визначити його здатність надавати фінансову підтримку. Потім Служба митної та прикордонної служби США (USCBP) визначає, чи дозволяти бенефіціару відповідність, і проводить перевірку безпеки, перш ніж приймати остаточне рішення щодо дозволу на в’їзд. Наразі USCIS отримала близько 30 000 заявок I-134, які були подані спонсорами та видала майже 25 000 повідомлень про схвалення. У результаті було випущено вже близько 15 000 дозволів на поїздки.

Спонсори – це відправна точка. Щоб кваліфікуватися як спонсор, особа повинна мати законний статус, коли подає I-134. Крім громадянства або постійного проживання, це може бути притулок, неімміграційна віза або інший тимчасовий статус. Але це не може бути статус на розгляді, як-от шукач притулку.

Перевірка справ. Перевірка спонсора виявляє серйозні загрози громадській та національній безпеці, включаючи судимість та історію торгівлі людьми чи сексуальної експлуатації. Крім того, з міркувань конфіденційності спонсори не зможуть побачити дозвіл на поїздку бенефіціара у своєму обліковому записі. Їм потрібно буде запитати у бенефіціара інформацію про подорожі.

Гроші. USCIS не шукає певної суми грошей для розгляду підтримки. Вони розглядають усі докази та ресурси, щоб визначити, чи є достатньо ресурсів, доступних для прихильника за сукупністю обставин. Федеральні рекомендації щодо бідності використовуються як дуже загальне керівництво. Розглядають 100% федеральних рекомендацій 2022 року.

Що ще задіяно. Спонсорам потрібно підтримувати іммігрантів, які можуть вимагати різних речей залежно від потреб бенефіціара. Швидше за все, це включатиме забезпечення: безпечного та відповідного житла, негайних потреб у медичній допомозі, транспортування, допомоги із заявами на отримання дозволу на працевлаштування, заявок на різні ідентифікаційні документи та послуги (наприклад, картка соціального страхування), доступ до освіти, вивчення англійської мови та влаштування дітей до навчальних закладів.

Опрацювання справ. Більшість випадків проходить через систему досить швидко. Але деяким людям може знадобитися додаткова перевірка. USCIS чітко усвідомлює, що розгляд заявок I-765 Employment Authorization Document (EAD) може тривати місяцями.

Багато в чому те, що станеться з українцями, які в’їжджатимуть до США за цією програмою, залежатиме від них самих. Їм потрібно буде досліджувати, що для них найкраще, читати імміграційні бюлетені та новини про поточні програми, підтримувати зв’язок з іншими іммігрантами та шукати шляхи подання заявки на постійне проживання, якщо вони вважають це за потрібне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *