McDonald’s пішов з Росії через війну в Україні, але ресторани відкрилися під новим брендом

McDonald’s пішов з Росії через війну в Україні, але ресторани відкрилися під новим брендом

Ресторани McDonald’s знову відкрилися по всій Москві в неділю, за вирахуванням назви, логотипу та американської власності, але зібравши те саме меню, пише USA Today.

«Я з радістю представляю вам нашу нову назву «Вкусно и точка», — сказав журналістам (звісно, російською) генеральний директор мережі швидкого харчування Олег Пароєв за кілька годин до відкриття першого магазину на Пушкінській площі в Москві.

McDonald’s призупинив роботу всіх 850 своїх закладів харчування в Росії 14 березня, менш ніж через три тижні після того, як Росія вторглася в Україну.

Через два місяці McDonald’s оголосив про вихід з Росії через 32 роки після відкриття свого першого офісу на Пушкінській площі. McDonald’s продав бізнес російському бізнесмену Олександру Говору.

Мережа зберегла попередніх працівників і меню, але змінила назви та лого. За словами Говора, у Москві знову відкрилися 15 ресторанів, і близько 200 будуть відкриті до кінця місяця. Відкриття зібрали натовп людей.

Додамо, що відвідувачі ресторану викладали в мережі фото, на яких було добре видно, що співробітники використовують навіть ту ж саму продукцію – наприклад, соуси – які були в McDonalds. На упаковках просто замалювали назву. Інші ж упаковки мають нейтральний вигляд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *