Зеленський пообіцяв повернути додому бійців із США, яких взяли у полон росіяни

Зеленський пообіцяв повернути додому бійців із США, яких взяли у полон росіяни

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв боротися за звільнення двох американських військових ветеранів, полонених в Україні, заявив NBC News у п’ятницю.

39-річний Олександр Друке та 27-річний Енді Х’юїн зникли безвісти минулого тижня під час бойових дій на сході України. Кремль не підтвердив, де утримують чоловіків, але відмовився заперечити те, що їм може загрожувати смертна кара.

«Вони герої, і для мене вони такі ж, як українці, тому що віддають головне, що мають: своє життя», – сказав днями Зеленський в інтерв’ю в рамках фестивалю Aspen Ideas.

Зеленський не припускає, що чоловіків було вбито.

«Я впевнений, що ми будемо боротися за них і повернути їх, і, звичайно, вони повернуться до своїх сімей, – сказав президент України. – Для мене велика честь, що у світі є солдати, які не бояться, і вони прийшли підтримати нас і наші суверенітет і незалежність».

Раніше цього тижня прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив в інтерв’ю, що не може виключати, що американські ветерани отримають таке ж ставлення, як двоє громадян Великої Британії та марокканець. Нагадаємо, їх засудили до смерті підтримувані Москвою сепаратисти.

Білий дім вважає ці коментарі «жахливими» і «тривожними», сказав Джон Кірбі, координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій. За його словами, американські чиновники все ще шукають більше інформації про затриманих американців і зв’язуються з їхніми родинами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *