Як говорити з американцями про події в Україні: поради сенатора США

Як говорити з американцями про події в Україні: поради сенатора США

Коли президент Джо Байден поїде до Європи на збори країн G-7 у Німеччині та зустріч країн-членів НАТО в Іспанії — йому буде доручено ще раз активізувати міжнародну підтримку України та зміцнити Альянс, який втомився після більш ніж чотирьох місяців війни, ініційованої Росією, пише Politico.

Але так само, як Байден прагне згуртувати своїх колег на світовій арені, важливо, щоб лідери вдома в Сполучених Штатах пояснили, чому війна в Україні має значення для американців і їх повсякденного життя, сказала сенатор Джин Шахін.

До речі, на фото вище Шахін виступає перед будинком офісу Президента України в Києві у 2021 році.

У той момент, коли війна іноді вислизає з заголовків, коли сім’ї все більше зосереджуються на витратах через інфляцію, а політичні ЗМІ пишуть про хаотичний проміжний виборчий сезон, «я думаю, що ми всі повинні поговорити з американським народом про те, чому це так важливо», – заявила Шахін.

«Нам набагато легше і дешевше підтримати українців у цій боротьбі проти [президента Росії Владіміра Путіна], ніж дозволити Путіну досягти успіху, а потім вирішити, що наступного разу він піде на Країни Балтії, або на Польщу» — союзників по НАТО, напад на яких спровокує відповідь США за Статтею 5 і набагато ширшу участь США, – зазначила пані сенатор.

Шахін також відкидає припущення, що американці небезпечно відокремлюються від російської війни в Україні. Коли минулих вихідних вона виступала перед понад 1000 учасниками з’їзду Демократичної партії Нью-Гемпшира, «я говорила про важливість підтримки українців і отримала овації», – сказала вона.

«Я говорила про те, що зрозуміла, що люди бачать високі ціни на бензин, і це впливає на сімейні гаманці. Але люди все ще ставляться з великою підртимкою, — продовжила вона. — Вони визнають мужність українців і загрозу, яку Путін становить не лише Європі, а й американській безпеці».

Не дивно, що Шахін може звучати настільки переконливо в цих питаннях; небагато колег-законодавців так добре освічені в європейському державному управлінні, як колишній губернатор Нью-Гемпширу, яка працює в Сенаті з 2009 року.

У Конгресі вона є членом Комісії з безпеки та співробітництва в Європі та Комітету з питань збройних сил Сенату, а також очолює підкомітет Сенату із закордонних відносин з питань Європи та регіонального співробітництва в галузі безпеки. Крім того, Шахін обіймає посаду віце-голови сенатського Кокусу України (Senate Ukraine Caucus).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *