Волонтер із Північної Каліфорнії рятує тварин зі зруйнованих будинків в Україні

Волонтер із Північної Каліфорнії рятує тварин зі зруйнованих будинків в Україні

Поки в Україні вирує війна, оператор безпілотника з Bay Area з помічниками працюють разом, щоб врятувати українських собак і котів, пише NBC Bay Area.

Коли житель Окленда Даг Трон побачив, що діється в Україні, він спакував свій безпілотник і попрямував до спустошеної війною країни, щоб допомогти.

«По суті, я літав на інфрачервоному безпілотнику над містами та розбомбленими селами та шукав будь-які ознаки життя, котів, собак, людей», — сказав він.

Використовуючи інфрачервону технологію, Трон зміг уловити теплові сигнатури тварин, які потрапили в пастку в розбомблених будівлях, позначив їхні GPS-координати, а потім пішов туди і знайшов собак і котів, які пережили бомбардування та обстріли.

Співпрацюючи з ASSERT Drone Animal Rescue, що базується в Bay Area, Трон і його команда врятували 30 домашніх тварин, у тому числі маму-кішку та її кошенят, які застрягли на восьмому поверсі будівлі.

Від пожежі CZU в горах Санта-Крус до Марш-Харбор після урагану Доріан, Thron подорожував по всьому світу, рятуючи тварин. Але він сказав, що його місія в Україні була безумовно найнебезпечнішою, вимагаючи від нього носити бронежилет.

«Коли ми входили в будівлі, українські солдати казали нам бути напоготові, тому що росіяни ставлять розтяжки у будівлях», — сказав Трон.

Деякі з вихованців возз’єдналися з господарями в Україні. Інші зараз прямують до нових домівок у районі Bay Area, Трон навіть усиновив кішку та кошеня сам.

За кілька тижнів він повертається в Україну, щоб спробувати врятувати ще більше тварин. Він сподівається використовувати свій дрон для пошуку людей.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *