США прискорили виробництво систем HIMARS та NASAMS для України

США прискорили виробництво систем HIMARS та NASAMS для України

США прискорюють виробництво високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), щоб допомогти Україні, заявив представник Пентагону. Про це повідомляє Newsweek.

Згідно з прес-релізом, заступник голови Департаменту оборони з закупівель Вільям ЛаПлант зробив такі коментарі після відвідання заводів Lockheed Martin у Камдені, штат Арканзас, де виробляють HIMARS і керовані ракетні системи залпового вогню (GMLRS).

Поставлені США HIMARS відіграють вирішальну роль, оскільки українські сили продовжують відбиватися від вторгнення Росії. Україна «ефективно використовує» легкі мобільні пускові установки та високоточні ударні боєприпаси, вироблені на об’єктах, зазначається в релізі Пентагону.

«Продовжуючи надавати Україні допомогу в сфері безпеки, ми співпрацюємо з промисловістю, щоб прискорити виробництво критичної зброї та систем, — сказав ЛаПлант. — Це включає надання фінансування для закупівлі додаткового обладнання, розширення виробничих ліній і підтримки додаткового найму та розвитку робочої сили».

ЛаПлант додав, що офіційні особи США «продовжуватимуть тісно консультуватися з Україною щодо потреб у спроможності, і, як сказав президент Байден, наша мета проста: Сполучені Штати хочуть бачити демократичну, незалежну, суверенну та процвітаючу Україну із засобами стримування та захисту себе від подальшої агресії».

Тим часом компанія Raytheon Missiles & Defense, бізнес Raytheon Technologies, отримала контракт на суму 182 мільйони доларів на розробку Національної вдосконаленої ракетної системи «земля-повітря», також відомої як NASAMS, високо адаптивне рішення для протиповітряної оборони середньої дальності.

Очікується, що ці системи будуть надані Україні у відповідь на потреби країни захищатися від передових повітряних загроз.

«Raytheon Missiles & Defence та наші партнери наполегливо працюють над тим, щоб швидко створити цю важливу, перевірену систему протиповітряної оборони, щоб допомогти українцям захистити свою Батьківщину», — сказав Том Лаліберті, президент Land Warfare & Air Defence, бізнес-напрямку Raytheon Missiles & Defense.

«Україна приєднається до дюжини країн по всьому світу, які покладаються на NASAMS, щоб перемогти безліч загроз, включаючи крилаті ракети, літаки та безпілотні системи», — додав він.

Як ми дізналися з Defense News, NASAMS, розроблена норвезькою компанією Kongsberg Defence and Aerospace, а також американською компанією Raytheon Technologies, знаменує собою відхід від систем ППО російського виробництва, таких як С-300, які використовувала Україна.

NASAMS, які використовуються для охорони повітряного простору над Білим домом і Пентагоном, в останні роки були експортовані в Угорщину та Індію, серед інших територій.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *