«Укрпошта» та президент України представили марки «Пес Патрон»: як купити за кордоном

«Укрпошта» та президент України представили марки «Пес Патрон»: як купити за кордоном

Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» розпочало продаж благодійних марок «Пес Патрон» онлайн та у поштових відділеннях країни, повідомляє Euromaidan Press.

Благодійний проект збирає кошти на придбання машини для розмінування Armtrac 400, що коштує 1 мільйон євро, а також на підтримку притулків для тварин.

На марках зображений Пес Патрон, песик-розшукувач мін, який служить у Державній службі з надзвичайних ситуацій і став її талісманом під час повномасштабного вторгнення Росії. На одному аркуші всього вісім марок, кожен аркуш коштує 248 гривень ($6,7).

На Головпошті в Києві з ранку багато киян вишикувалися в чергу, щоб купити марки, розповідає Суспільне.

Разом із Патроном марку презентував президент України Володимир Зеленський. Церемонія відбулася у школі в Ірпені.

«Коли чуємо слово „Патрон“, згадуємо найвідомішого сапера України. Тепер цьому чотирилапому улюбленцю дітей і дорослих присвячені й нові благодійні поштові марки. Усі зібрані кошти будуть спрямовані через фандрейзингову платформу на закупівлю машини для розмінування Armtrac 400», — написав у Telegram-каналі Зеленський.

Як пояснив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський, протягом художніх конкурсів від «Укрпошти», окрім переможців, компанія знайшла багато українських талантів, з якими б хотіли співпрацювати.

«Олександр Нікітюк — один із них і 6 ілюстрацій про Патрона, то його рук творіння. Це не просто ілюстрації, це 6 дуже повчальних історій, які мають одну мету — привернути увагу до теми розмінування», — написав Смілянський у Facebook.

Купити марки з Патроном за кордоном можна на Amazon та eBay. Діють обмеження: 5 аркушів з марками, 5 художніх конвертів і 5 листівок в одному замовленні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *