Зеленський показав на Венеціанському кінофестивалі імена вбитих Росією дітей

Зеленський показав на Венеціанському кінофестивалі імена вбитих Росією дітей

Венеціанський кінофестиваль стартував у середу зірковою церемонією та закликом президента України Володимира Зеленського до світової спільноти «не забувати про війну в Україні», пише The Print.

Як повідомляє The Hollywood Reporter, Зеленський виступив у відеозверненні, яке відтворювалося під час відкриття фестивалю у Венеції. Він закликав світову спільноту не забувати про війну в Україні.

«Ваша позиція сильна… не повертайтеся спиною до України», — сказав він, перш ніж імена мирних жителів, загиблих у війні, прокрутилися на екрані.

Зокрема, це був список дітей, вбитих під час війни, із іменами, віком, датами та місцем смерті. У списку були й діти, чиї тіла не вдалося ідентифікувати.

Раніше у травні 2022 року Зеленський також виступив із потужною промовою на Каннському кінофестивалі. Він згадав «Великого диктатора» Чарлі Чапліна та роль цього фільму в розвінчанні Гітлера під час Другої світової війни.

«Фільм 1940 року «не знищив справжнього диктатора, але завдяки цьому фільму кіно не мовчало», — сказав він.

Президент України продовжив: «24 лютого Росія почала масштабну війну проти України з наміром йти далі в Європу… Щодня гинуть сотні людей. Вони не встануть після кінцевих аплодисментів… Чи мовчатиме кіно і надалі, чи заговорить про це? Якщо є диктатор, якщо є війна за свободу, знову ж таки, все залежить від нашої єдності. Чи може кіно залишитися осторонь цієї єдності?… Нам потрібен новий Чаплін, який доведе, що в наш час кіно не мовчить».

Він додав: «Я кажу кожному, хто мене слухає: не впадайте у відчай; ненависть зрештою зникне, а диктатори помруть. Ми повинні здобути цю перемогу, і нам потрібне кіно, щоб гарантувати, що ця мета завжди буде на боці свободи».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *