Українці закликають США збільшити підтримку до зими

Українці закликають США збільшити підтримку до зими

Росія вважає, що може вивести війська та повернутися навесні з більшою перевагою, каже голова групи організацій громадянського суспільства, пише Times of Israel.

Група українських лідерів громадянського суспільства в понеділок назвала масштабні відключення електроенергії частиною російської стратегії та закликала Сполучені Штати збільшити підтримку, щоб максимізувати останні досягнення до зими.

Велика частина східної України була знеструмлена в неділю, а президент Володимир Зеленський звинуватив Москву у навмисних атаках через те, що Київ домігся вражаючих успіхів на полі бою.

«Їхній підхід полягає в тому, щоб мати більше холоду до початку зимового сезону, знищивши всю критичну інфраструктуру», — сказала Ганна Гопко, яка очолює Міжнародний центр української перемоги, групу організацій громадянського суспільства.

Колишня голова комітету українського парламенту у закордонних справах, Гопко зазначила, що відключення електроенергії відбулося 11 вересня, і повторила заклики Києва, які не підтримав президент США Джо Байден, визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Гопко, виступаючи перед журналістами в German Marshall Fund of the United States, є частиною групи громадянського суспільства України, яка перебуває з тижневим візитом до Вашингтона, що включатиме переговори з Держдепартаментом і Конгресом.

Також у неділю Київ заявив, що через проблеми безпеки на окупованій Росією Запорізькій електростанції зупинено останній реактор. Енергія забезпечувала «південь і схід, охоплені війною регіони, які вже опинилися на межі гуманітарної катастрофи», – сказала Альона Гетьманчук, директор аналітичного центру «Нова Європа».

За її словами, мета РФ полягає в тому, щоб «змусити європейські держави страждати ще більше» через потік біженців і спонукати Захід тиснути на Україну з метою врегулювання шляхом переговорів.

«Путін справді вважає, що ні Україна, ні Європа цієї зими не переживуть. Це те, на що він справді сподівається, і це насправді є центральною опорою, навколо якої він зараз розвиває свої загрози», – сказала вона. За її словами, згідно з наративом Росії, війська можуть вивести і повернутися навесні з більшою перевагою.

«Тому ми постійно говоримо, що дуже важливо бути готовими повернути якомога більше нашої землі до настання зими», – сказала Гетьманчук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *