Держсекретар США Блінкен оцінив початок контрнаступу України

Держсекретар США Блінкен оцінив початок контрнаступу України

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у понеділок, що контрнаступ України проти російських військових ще тільки почався, а українські сили вже досягли «значного прогресу», пише Reuters.

Блінкена, який перебуває в Мексиці для проведення економічних переговорів, попросили оцінити останні події в Україні. За останні дні українські війська відвоювали десятки міст після того, як у суботу Москва покинула свій головний бастіон на північному сході України, що стало найгіршою поразкою РФ з перших днів війни.

«Те, що вони зробили, було дуже методично сплановано, і, звичайно, користувалося значною підтримкою Сполучених Штатів і багатьох інших країн у тому, щоб переконатися, що Україна має в своїх руках обладнання, необхідне для проведення цього контрнаступу», — сказав Блінкен під час прес-конференції в Мехіко.

Блінкен вважає, що війна в Україні, ймовірно, триватиме ще деякий час, оскільки Росія все ще має значні сили та зброю, які вона все ще використовує «без розбору» проти цивільних осіб та цивільної інфраструктури в Україні.

«Росія вчинила цю агресію. Я думаю, що з огляду на ціну, яку вона платить, вона може і повинна її зупинити», — сказав він.

Блінкен також сказав, що відповідь Ірану на пропозицію Європейського Союзу щодо відновлення ядерної угоди 2015 року робить шанси досягнення угоди в найближчій перспективі малоймовірними.

«Я не можу назвати вам часові рамки, крім того, щоб знову сказати, що Іран, схоже, або не бажає, або не в змозі зробити те, що необхідно для досягнення угоди», – додав він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *