Новий пакет допомоги Україні від США включає спорядження для холодної погоди

Новий пакет допомоги Україні від США включає спорядження для холодної погоди

Прес-секретар Пентагону генерал Пет Райдер сказав, що завдяки безпековій допомозі загальна сума підтримки, наданої Україні після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року, досягла 15,1 мільярда доларів.

Новий транш військових систем, обладнання та спорядження включає, зокрема, спеціальне спорядження для українських військовослужбовців у холодну погоду, сказав Райдер.

Остання партія спорядження включає боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS); високоточні 155-мм снаряди; 105-мм артилерійські снаряди; системи протидії безпілотним літальним апаратам, розмінно-розмінній техніці; та прилади нічного бачення.

Райдер сказав, що цей транш все ще дозволяє американським військовим робити те, що заплановано. Він зазначив, що Сполучені Штати, будучи найбільшим донором України, не є єдиним постачальником допомоги. Велика Британія передала Україні понад 2,3 мільярда доларів. За його словами, інші країни — багато членів Контактної групи з питань оборони України — також надали обладнання, навчають солдат ЗСУ або надали гроші.

Райдер додав, що військове керівництво США продовжуватиме стежити за ситуацією та забезпечувати поповнення запасів у США.

«Суть полягає в тому, що військова готовність США не знаходиться під загрозою або близька до небезпеки, — сказав він. — Ми впевнені, що зможемо продовжувати підтримувати Україну в її подальшій боротьбі».

Вирішення потреб України в постачанні буде першим і центральним, оскільки офіційні особи США — у координації з НАТО — організують спеціальну сесію під егідою Контактної групи з питань оборони України за участю старших національних директорів з озброєнь 28 вересня в Брюсселі. Вільям Лаплант, заступник міністра оборони з питань придбання та забезпечення, представлятиме Сполучені Штати на зустрічі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *