Українці можуть стати «спонсорами перемоги»: як долучитися до ініціативи

Українці можуть стати «спонсорами перемоги»: як долучитися до ініціативи

Мобільний застосунок «Дія», який вже пропонує багато різноманітних державних послуг для громадян України, незабаром додасть ще одну.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, у кожного українця скоро з’явиться можливість стати «спонсором перемоги».

«ЗСУ продовжують свій блискавичний контрнаступ, звільняючи українські міста. Скоро з’явиться можливість стати спонсором перемоги, придбавши військові облігації в „Дії“», — написав він.

Федоров зазначив, що його команда працює над запуском облігацій у застосунку «Дія». Їх можна буде придбати, щоби підтримати економіку України та задонатити на потреби армії, а потім — отримати свої кошти назад із відсотками.

«Кожна облігація матиме назву тимчасово окупованого міста. Тобто купуєте облігацію Херсон, Мелітополь, Маріуполь або Крим — фінансуєте економіку країни та ЗСУ, а наші воїни працюють, щоб вже скоро над кожним з цих міст підняли синьо-жовтий стяг», — зазначив міністр.

«Військові облігації в Дії — це класичний win-win: спонсорування перемоги України над росією та гарантований прибуток», — додав Федоров, пообіцявши незабаром поділитися деталями щодо нової розробки.

Як зазначаєтья на офіційному сайті Міністерства фінансів, купівля державних облігацій є одним із способов «зробити свій внесок в поразку ворога». Ці гроші підтримуватимуть Збройні Cили України та забезпечуватимуть військових найнеобхіднішим: зброєю, набоями, технікою, їжею та медикаментами.

У Міністерстві зазначають, що придбавши військові облігації, можна також підтримати економіку країни у воєнний час, щоб працювали підприємства та виплачувались зарплати, пенсії, соціальні виплати.

«Кожна куплена вами військова облігація — це інвестиція в поразку Росії, її неминучий крах та розпад, приємним бонусом до якого стануть до 11,5% річних», — йдеться у повідомленні Мінфіну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *