Державна платформа UNITED24 презентувала благодійні аксесуари з металу «Азовсталі»

Державна платформа UNITED24 презентувала благодійні аксесуари з металу «Азовсталі»

Фандрайзингова платформа UNITED24, ініційована президентом Володимиром Зеленським, запустила проект «Азовсталь. Символ незламності» зі збору коштів на підтримку України під час війни. Перша частина ініціативи — благодійний випуск браслетів з останньої довоєнної партії металу заводу «Азовсталь», йдеться на сайті президента України.

Кожен браслет виготовляється з 5 грамів сталі, виробленої на прокатному стані 3600 заводу «Азовсталь». У 1981 році з такої сталі зробили пускову шахту космічного корабля, а в 2012 році — новий «саркофаг» на Чорнобильській АЕС. У 2022 році листопрокатний цех, де багато років працював стан 3600, став одним із місць, де героїчно захищали свою сталеву фортецю захисники Маріуполя.

Усі кошти від продажу браслетів підуть на закупівлю безпілотників для посилення українських захисників на фронті.

«Слово „Азовсталь“ з назви комбінату перейшло в загальне, ставши символом мужності та духу всього народу. Цей проект ми присвячуємо Збройним Силам України, найнезламнішому народу світу, а також кожному українцю, який захищає свою землю», — зазначив віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Дизайн браслетів — паракорд з вигравіруваним гербом України — розроблений ювелірним домом SOVA. Шнур витримує до 250 кілограмів — саме такий використовує українське військо. Перша партія браслетів складається з 10 тисяч одиниць вартістю 1500 гривень кожен (40,5 USD за курсом на 6 жовтня). Придбати браслет можна на сайті United24, у мережі фірмових ювелірних магазинів або на azovstal.u24.gov.ua. Доставку почали з території України.

Армія Дронів — це комплексна програма платформи UNITED24 спільно з Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством цифрової трансформації та Держспецзв’язку. Програма передбачає системну закупівлю безпілотників, їх ремонт і заміну, а також курси підготовки пілотів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *