Збитки перевищили $35 млрд: як війна знищує українське довкілля

Збитки перевищили $35 млрд: як війна знищує українське довкілля

За словами українського міністра охорони навколишнього природного середовища, війна в Україні не тільки коштувала людських життів, але й завдала значної шкоди навколишньому середовищу, пише Euronews.

Руслан Стрілець сказав, що природний світ України був зруйнований з початку війни в лютому, що призвело до збитків у понад 36 мільярдів євро (понад 35 мільярдів доларів США).

За 7 місяців жорстокої війни влада зафіксувала понад 2000 випадків шкоди навколишньому середовищу. Лише пошкодження ґрунту та забруднення повітря призвели до величезних витрат у 11,4 та 24,6 мільярдів євро відповідно. Станом на серпень близько 30% заповідних природних територій України площею 3 мільйони гектарів зазнали бомбардувань, забруднень, були спалені або уражені воєнними діями.

Україна покращила моніторинг довкілля. Країна створила спеціальну оперативну групу, відому як Державна екологічна інспекція, щоб спостерігати за тим, як природному світу шкодить війна, на тлі повідомлень про спалення російськими військами сільськогосподарських угідь раніше навесні.

«До війни ні в кого не було такої ж методології», — сказав міністр, додавши, що «сподівається», що вона нікому не знадобиться в майбутньому.

У світлі недавніх успішних наземних наступів України на сході країни, Стрілець упевнений, що Україна вийде з війни переможницею.

«Це тому, що весь цивілізований світ стоїть на нашому боці… тому що весь світ розуміє, що ми захищаємо не тільки українські кордони. Ми захищаємо кордони всіх», — зазначив міністр.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *