В українській церкві у Сакраменто порадили, як психологічно підтримувати біженців

В українській церкві у Сакраменто порадили, як психологічно підтримувати біженців

Із загостренням війни в Україні місцевий український пастор каже, що його паства відчуває «біль, розчарування та невпевненість», пише CBS News.

Пастор Вадим Дашкевич з баптистської церкви «Джерело життя» (Spring of Life Baptist Church) каже, що близько 80% членів церкви мають сім’ю в Україні — і деякі не можуть зв’язатися зі своїми родичами.

Помічник Дашкевича в понеділок повернувся з поїздки в Україну. Відео на його телефоні показує, як натовп українців у Львові співає, шукаючи прикриття в бомбосховищі — всього за кілька днів до того, як місто було вражене ракетними ударами.

Церква прийняла пастора Миколу Романюка, який приїхав з Ірпінської біблійної церкви в Україні, щоб виступити перед українською громадою в Сакраменто. Хоча пастор каже, що його церква зазнала структурних пошкоджень і людських жертв під час війни, він продовжує сподіватися на стійкість українського духу.

«Варто сказати, що наш народ сильний молитвою і працею, — сказав Романюк. — Ми молимося про Божу милість і допомогу… ми відновлюємо зруйновані будинки та інфраструктуру і сподіваємося, що наші партнери на Заході будуть активніше допомагати».

Оскільки українці хвилюються за своїх близьких за кордоном, пастор Дашкевич каже, що є способи, якими може допомогти громада Сакраменто.

Окрім грошових пожертв на допомогу, він наголошує на важливості людського зв’язку. Його церква є домом для українських біженців, які зараз прагнуть відновити своє життя в Сакраменто.

«Ми можемо дати вам контакт, і якщо ви можете вибрати одну українську сім’ю, – сказав Дашкевич, – запросіть їх на вечерю, сядьте з ними поруч, випийте чашку кави чи чаю… поговоріть і помоліться з ними. Це може бути дуже корисним».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *