Генасамблея ООН офіційно засудила анексію Росією українських територій

Генасамблея ООН офіційно засудила анексію Росією українських територій

Генеральна Асамблея ООН у середу проголосувала за засудження анексії Росією чотирьох українських областей, пише Axios.

Загалом 143 країни проголосували за резолюцію ООН після лобіювання з боку США, Великої Британії та Європейського Союзу. Росія, Північна Корея, Сирія, Білорусь і Нікарагуа проголосували проти резолюції. Ще 35 держав утримались від голосування.

Цей крок є найсильнішим проявом підтримки України з боку Генеральної Асамблеї з моменту повномасштабного вторгнення Росії.

«Ставки цього конфлікту зрозумілі всім, і світ надіслав чітке повідомлення у відповідь: Росія не може стерти суверенну державу з карти. Росія не може змінити кордони силою. Росія не може захопити територію чужої країни та назвати її своєю власною», – сказав президент Байден у заяві з цього приводу.

«Майже через вісім місяців повномасштабної війни світ щойно продемонстрував, що він більш об’єднаний і рішучий, ніж будь-коли, щоб притягнути Росію до відповідальності за її порушення», – додав він.

Ретроспектива: ще в березні 141 країна проголосувала за іншу резолюцію Генеральної Асамблеї ООН, яка «засуджує» агресію Росії проти України та вимагає негайного та повного виведення всіх російських військ з території України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *