Українці мають економити ресурси та готуватися до відключень: Офіс президента

Українці мають економити ресурси та готуватися до відключень: Офіс президента

Понад тисяча населених пунктів по всій Україні залишалися знеструмленими вдень у вівторок після масових атак Росії в останні дні, заявили українські чиновники. Про це повідомляє ВВС.

Речник ДСНС Олександр Хорунжий повідомив, що з 7 жовтня в результаті ракетних обстрілів і ударів безпілотників загинули понад 70 людей.

Президент Володимир Зеленський заявив, що за останні вісім днів в Україні зруйновано 30% електростанцій.

Після нових ударів у вівторок у деяких частинах столиці Києва станом на вечір вівторка все ще не було світла та води, хоча багато де постачання вже відновили.

На брифінгу у вівторок у Києві Хорунжий повідомив:, що у період з 7 по 18 жовтня внаслідок обстрілів енергетичних об’єктів знеструмлено близько 4 тисяч населених пунктів в 11 областях. ДСНС поспішили усунути пошкодження, але удари напередодні зими викликали занепокоєння щодо того, як відреагує система.

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що «всі повинні бути готові, по-перше, до економії електроенергії, а по-друге, у разі продовження ударів також можливі повні відключення електроенергії. Все населення має готуватися до суворої зими».

Українців закликають не користуватися електроприладами щодня з 07:00 до 09:00 за місцевим часом до 17:00 — 22:00.

Останні атаки відбулися через 24 години після того, як безпілотники-камікадзе, які, імовірно, були поставлені Іраном, убили щонайменше дев’ять людей у ​​Києві та Сумах. Україна заявила, що російські бомбардувальники також випустили ракети, а одна зенітна ракета С-300 влучила в житловий будинок в Миколаєві вночі, убивши людину. Був зруйнований і міський квітковий ринок.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *