«Україна має виграти цю війну»: до Києва завітали сім міністрів закордонних справ

«Україна має виграти цю війну»: до Києва завітали сім міністрів закордонних справ

Сім міністрів закордонних справ країн Балтії та Північної Європи прибули до Києва в понеділок, щоб продемонструвати підтримку Україні, яка бореться з перебоями, спричиненими авіаударами Росії по енергетичній інфраструктурі. Про це пише Reuters.

Візит офіційних осіб з Естонії, Фінляндії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії та Швеції передує зустрічі міністрів закордонних справ військових альянсів НАТО в Бухаресті у вівторок і середу.

«Найсильніший меседж цього візиту: Україна має виграти цю війну, а отже, підтримка Заходу має бути сильнішою; більше важкого озброєння без будь-яких політичних застережень, включаючи ракети дальньої дії», — сказав міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу в інтерв’ю Reuters.

Він закликав посилити пакет санкцій проти Росії, посилити міжнародну ізоляцію Москви та створити міжнародний трибунал щодо злочину агресії, спричиненої Росією.

У середу Росія завдала нових ракетних ударів по українській інфраструктурі, спричинивши повне відключення світла по всій країні.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив: «Ми сьогодні в Києві в знак повної солідарності з Україною. Незважаючи на бомбардування Росії та варварську жорстокість, Україна переможе!»

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Twitter, що міністри «обговорили посилення санкцій, відновлення енергетичної інфраструктури та фінансову підтримку. Закликали підтримувати євроатлантичні прагнення України».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *