США надають Україні $20 млн на підтримку зернової ініціативи: посол

США надають Україні $20 млн на підтримку зернової ініціативи: посол

Посол США в Україні Бріджит Брінк повідомила, що Україна отримала через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) $20 млн на підтримку програми експорту зерна, пише Interfax.

«У той час як Росія використовує продовольство як зброю, президент Володимир Зеленський і Україна вживають заходів, щоб зменшити продовольчу небезпеку, спричинену війною Росії.

20 мільйонів доларів підтримки США надійдуть від USAID через WFP [Всесвітню продовольчу програму], яка вже доставляє зерно з України тим, хто його потребує найбільше», — написала Брінк у Twitter у неділю.

За її словами, на момент написання твіту пані посол перебувала в Одесі разом з міністром інфраструктури України та керівником Офісу з координації санкцій Державного департаменту США.

«Знову в Одесі з координатором Державного департаменту з питань санкцій Джеймсом О’Брайєном та міністром інфраструктури Олексієм Кубраковим, щоб побачити, як швидко українські фермери, експортери та порти працюють над транспортуванням мільйонів тонн зерна з України до світу через Чорноморську зернову ініціативу», — додала пані Брінк у соціальній мережі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *