Міла Куніс та Ештон Кутчер зібрали $37 млн на допомогу біженцям з України

Міла Куніс та Ештон Кутчер зібрали $37 млн на допомогу біженцям з України

Коли російські війська вторглися в її рідну Україну, лауреатка звання «Людина року» та її чоловік почали діяти, розповідає People.

«У нас не було рішення — тому ми його створили», — розповіла голлівудська акторка Міла Куніс, яка є іммігранткою з України.

З огляду на історії іммігрантів, історія Міли Куніс більш-менш типова.

Мілена Куніс, яка пізніше стала Мілою, народилася в 1983 році в тодішньому радянському місті Чернівці (сучасна Україна). Там вона та її родичі, деякі з яких пережили Голокост, бачили, як інші люди стикаються з антисемітизмом, утисками, відсутністю можливості зібрати речі і переїхати. Це був крок, якому її дідусь рішуче чинив опір, поки… не побачив Діснейленд.

«Його брат переїхав до Лос-Анджелеса в 70-х, — пояснює 39-річна актриса і продюсерка. — Коли мій дідусь приїздив, той взяв його з собою, і це, з усіх місць, змінило його точку зору на можливості Заходу. Він повернувся і сказав: „Ми їдемо“»

Міла переїхала до Лос-Анджелеса в 1991 році у віці 7 років після того, як її сім’я отримала візи релігійних біженців. У лютому 2022 року, коли російські війська вторглися в Україну, Куніс не могла уявити, який це жах — вимушено тікати. Але вона добре знала, яка невпевненість приходить, коли покидаєш дім, який ти, можливо, більше ніколи не побачиш.

У відповідь вона та чоловік Ештон Катчер запустили сторінку Stand With Ukraine на GoFundMe на користь flexport.org і airbnb.org — організацій, які пропонують товари та короткострокове житло мільйонам переміщених осіб. На сьогоднішній день зусилля зібрали понад 37 мільйонів доларів.

«Ми не можемо втратити чутливість, — каже Куніс, яка сама внесла 3 мільйони доларів. — Допомагати — навіть не просити, а просто робити — має бути нашою стандартною нормою».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *