Врятовані з України левенята знайшли дім у заповіднику в США

Врятовані з України левенята знайшли дім у заповіднику в США

Четверо левенят після порятунку з України прибули до свого нового дому в Міннесоті для «довічної опіки», пише USA Today.

За даними Міжнародного фонду захисту тварин, який допоміг їх врятувати, серед левенят один самець на ім’я Тарас і три самки з іменами Стефанія, Леся та Прада. Трьом з левенят по 4 місяці, а найстаршій, Праді, 6 місяців, повідомили в The Wildcat Sanctuary у Сендстоуні, штат Міннесота.

Перед прибуттям у заповідник дитинчата провели три тижні в Познанському зоопарку в Польщі, де вони відновилися після 36-годинної подорожі з України, повідомили у фонді захисту тварин.

Левенят, які прилетіли у вівторок, помістили в літак, який уже повертався до США з Польщі. Вони подорожували з ветеринаром доктором Ендрю Кушніром, який також опікувався дитинчатами в Україні та Польщі.

«Ці левенята витримали більше за своє коротке життя, ніж будь-яка тварина, — сказала Мередіт Уітні, менеджер програми порятунку дикої природи Фонду. — Вони народилися в розплідниках в Україні під час війни, а потім осиротіли у віці кількох тижнів. Коли (Кушнір) попросив нас допомогти врятувати дитинчат з України, ми взяли на себе зобов’язання знайти для них чудове, безпечне місце для того, щоб вони прожили решту днів разом».

Міжнародний фонд і заповідник Міннесоти співпрацювали. У заповіднику, де живуть численні великі коти з усього світу, є місце проживання, спеціально створене для левів. Теммі Тіс, засновник і виконавчий директор заповідника, підтвердила, що левенята почуваються добре й насолоджуються своїм новим домом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *