Все більше українців бачать звільнення всієї території України як умову перемоги

Все більше українців бачать звільнення всієї території України як умову перемоги

Загалом 85% українців вважали б перемогою України у війні з Росією звільнення всіх територій, включно з Кримом і Донбасом. Опитування провела Соціологічна група «Рейтинг» на замовлення громадської організації «Центр трансатлантичного діалогу», пише Yahoo.

Зростає кількість тих, хто бачить повне звільнення всієї території України необхідною умовою перемоги — лише 74% респондентів дотримувалися такої думки ще в березні, на початку повномасштабного вторгнення Росії.

Лише 9% респондентів заявили, що звільнення лише тих територій, які Україна контролювала на 24 лютого, вважатиметься перемогою України.

Опитування проводилося 20-21 листопада, прочитати його повну версію можна за посиланням. Всього було опитано 1000 осіб по телефону в усіх регіонах України, за винятком окупованих територій Донбасу та Криму та тих територій країни, де відсутній український мобільний зв’язок.

Начальник ГУР (Головного управління розвідки) Міноборони України Кирило Буданов заявив, що війна має закінчитися до літа. Він спрогнозував значні перемоги українських військ до кінця поточного року.

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв заявив, що війна в Україні закінчиться, коли країна повернеться до міжнародно визнаних кордонів 1991 року.

У серпні президент Володимир Зеленський заявив, що війна Росії проти України має закінчитися зі звільненням Криму — так само, як вона почалася, з його окупації на початку 2014 року.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *