Путін готується до нового наступу в 2023 році: Міноборони України

Путін готується до нового наступу в 2023 році: Міноборони України

Володимир Путін готується до нового великого наступу в новому році, незважаючи на серію принизливих невдач Росії на полі бою в останні місяці, пише Republic World.

Про це заявили високопоставлені українські чиновники. Зокрема, міністр оборони України Олексій Резніков сказав, що Україна змогла успішно захиститися від ракетних атак Росії, спрямованих на ключову інфраструктуру, включаючи енергетичну мережу, і сказав, що докази доводять, що Москва готує широкий новий наступ.

Резніков, а також президент України Володимир Зеленський, Головнокомандувач Збройних сил генерал Валерій Залужний і Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський є одними з тих, хто висловив таку ж стурбованість новою стратегією Росії щодо агресивних нападів на Україну.

Міністр оборони попередив, що Кремль ще не змирився з поразкою і готує «значні війська для поновлення наступу в новому році».

«[Мобілізовані] готуються мінімум три місяці. Тобто вони намагаються розпочати наступну хвилю наступу, ймовірно, у лютому, як і минулого року. Це їхній план», — зазначив Резніков.

Крім того, він назвав основну тактику Росії «м’ясорубкою» і сказав, що Путін планує «кинути якомога більше тіл у конфлікт, сподіваючись перемогти обмежені українські сили». Він також повідомив, що лише половина російських сил була розгорнута наразі, а понад 300 тисяч пройшли підготовку та будуть розгорнуті на лінії фронту в січні чи лютому.

Подібні занепокоєння висловлювали й інші високопоставлені українські посадовці, які заявили, що не варто розслаблятися. Ці занепокоєння посилилися після того, як у вересні Путін віддав наказ про часткову військову мобілізацію для зміцнення своїх сил в Україні. Однак Москва була збентежена нездатністю своїх солдатів служити і була змушена призивати нових.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *