Міста по всьому світу вимикають різдвяні вогні на підтримку України

Міста по всьому світу вимикають різдвяні вогні на підтримку України

21 грудня міста по всьому світу вимикають різдвяну ілюмінацію на знак солідарності з Україною та для збору коштів на генератори для українських лікарень, пише Bulgaria Posts.

Ініціатива також є частиною кампанії зі збору 10 мільйонів доларів США для забезпечення 1000 генераторів для лікарень по всій Україні через українську національну платформу збору коштів UNITED24.

В Україні знеструмлено близько 10 мільйонів споживачів, пошкоджено майже 50% енергетичної інфраструктури країни.

День символічний — 21 грудня починається астрономічна зима, коли день найкоротший, а ніч найдовша. Кампанія #LightUpUkraine об’єднує багато міст світу, таких як Лондон, Париж, Нью-Йорк, Сідней, Варшава, Прага, Вроцлав, Единбург, Ліверпуль, Рейк’явік, Софія, Оттава та Гельсінкі.

Першим місцем, яке долучилося до кампанії LightUpUkraine, став Карнегі Хол у Йорку. 4 грудня зал вимкнув світло в рамках святкування 100-річчя української колядки «Щедрик».

Президент Володимир Зеленський закликав до солідарності з українцями у найкоротший і найтемніший день року, коли країні загрожує зимове відключення електроенергії.

«Коли вимикається світло, ти завжди сприймаєш це як щось незвичайне. Але коли ти проводиш без нього чотири, десять, двадцять годин або навіть днів і починаєш звикати до темряви — це найгірше, що може бути. Це означає, що світло — не єдине, що у вас хочуть забрати. Вони прагнуть до всього, що є частиною вашого життя. Так ми зараз живемо в Україні — захищаємося від ворога, який прийшов нас нищити.

Тому я зараз звертаюся до вас, справжні друзі України. Нам потрібна ваша підтримка! Кожен лікар, який змушений оперувати в темряві. Кожен батько і кожна мати, які роблять усе, щоб дати своїм сім’ям те, що їм потрібно, — навіть у темряві. Кожен українець, який вірить у свободу, незважаючи на темряву. Разом ми зупинимо цю війну! Будь ласка, шукайте нові шляхи допомоги Україні! І дякую всім, кому не байдужа свобода!» — закликав президент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *