Організація з США зібрала 2 тисячі новорічних подарунків для дітей в Україні

Організація з США зібрала 2 тисячі новорічних подарунків для дітей в Україні

Коробки поруч доверху заповнені конструкторами. Ляльки, машинки, розмальовки, роботи, розвиваючі ігри. Загалом майже 2 тисячі подарунків, які благодійна організація United Help Ukraine зібрала для українських дітей, розповідає «Голос Америки».

Діти з сімей загиблих військових, переселенці чи сироти… Україномовні волонтери організації кажуть, найскладніше було складати списки на звільнених територіях, адже люди виїжджають та повертаються. Як зазначається на сайті організації, більшість з її учасників, хоча й не всі, мають особистий зв’язок з Україною.

На Харківщині та Херсонщині дуже допомагають місцеві волонтери, які часто їздять на звільнені території. Вони підказують, де і скільки є дітей, якого вони віку. Часом навіть переказують уподобання малюків. На основі цих даних волонтери у США склали списки подарунків на сайті провідного інтернет-магазину. Далі посилання розповсюдили у соцмережах. Так, кожен охочий одним кліком міг купити іграшку українській дитині.

Вже до нового року подарунки мають бути в Україні. Кожна коробка промаркована і прикрашена сніжинками. До дітей подарунки надійдуть під Святвечір 6 січня. Вигадали волонтери і легенду, від кого іграшки: від американців, які є ельфами Санта-Клауса.

Подарунки дітям United Help Ukraine збирають вже дев’ятий рік поспіль. Але уперше ця акція стала такою масштабною. Через повномасштабну війну дітей, які потребують уваги, стало значно більше.

Через війну майже ⅔ дітей в Україні стали переміщеними особами або всередині країни, або біженцями, повідомляє ООН. Також, за їхніми підрахунками, щонайменше 972 дитини в Україні були вбиті або поранені за перші шість місяців повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В організації визнають — це лише ті дані, які зараз можливо перевірити.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *