Збройні Сили України знищили вже понад 100 тисяч російських загарбників

Збройні Сили України знищили вже понад 100 тисяч російських загарбників

Згідно з щоденними оновленнями, опублікованими українським урядом, з початку вторгнення Москви 24 лютого в Україні було вбито понад 100 000 російських солдатів, пише Newsweek.

У середу в Україні було вбито 660 російських військовослужбовців, внаслідок чого загальна кількість загиблих росіян досягла 100 400 осіб. Це означає, що з лютого російські війська щомісяця втрачають у середньому близько 10 тисяч солдатів убитими. Ця війна стала найдорожчою для Росії з погляду військових втрат із часів Другої світової війни.

Росія не публікує дані про втрати у військах чи техніці. На даний момент підтвердила загибель менше ніж 6000 військовослужбовців, а також менше 4000 бойовиків, набраних з маріонеткових російських «народних республік», створених в окупованих Донецькій та Луганській областях після вторгнення 2014 року.

Україна також насторожено ставиться до власних військових втрат. Поки що з 24 лютого Київ визнав 13 тисяч смертей.

Зима сповільнила бойові дії на південному та східному фронтах, але запеклі бої продовжуються навколо донецького міста Бахмут, де Москва, схоже, має намір здобути багато в чому символічну перемогу, незважаючи на значні втрати. Президент Володимир Зеленський відвідав місто у вівторок і закликав героїв, які там борються, зберегти свою стійкість.

Путін тим часом сподівається, що сотні тисяч мобілізованих військовослужбовців зможуть закрити прогалини в позиціях росіян і підготувати його сили до відновлення наступальних операцій у 2023 році. Цього тижня Путін визнав, що ситуація на окупованих Росією територіях України є «надзвичайно складною».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *