США оголосили про додаткову військову допомогу Україні на $1,85 млрд

США оголосили про додаткову військову допомогу Україні на $1,85 млрд

Президент США Джо Байден оголосив про те, що Сполучені Штати надають додатковий військовий потенціал Україні. Про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен на офіційному сайті.

«Протягом останніх трьохсот днів Кремль намагався і не зміг стерти Україну з карти світу. Тепер Росія намагається використати зиму як зброю, залишаючи мирних українських жителів без тепла, морячи їх голодом і виганяючи сім’ї з домівок. У відповідь президент Байден оголошує, що Сполучені Штати надають критично важливий новий і додатковий військовий потенціал, щоб допомогти Україні захистити себе від триваючого жорстокого та неспровокованого нападу Росії», — зазначено на сайті.

«Відповідно до повноважень, наданих Президентом, сьогодні я дозволяю наше 28-е вилучення зброї та обладнання США для України з серпня 2021 року. Це вилучення на 1 мільярд доларів США забезпечить Україні розширену систему протиповітряної оборони та високоточних ударів, а також додаткові боєприпаси та критичне обладнання, які Україна так ефективно використовує для захисту на полі бою», — заявив Блінкен.

Міністерство оборони також оголошує про додаткову безпекову допомогу в розмірі 850 мільйонів доларів для України сьогодні в рамках своєї Ініціативи сприяння безпеці в Україні. Допомога вперше включає систему протиповітряної оборони Patriot, здатну збивати крилаті ракети, балістичні ракети малої дальності та літаки зі значно вищою межею, ніж раніше надані системи протиповітряної оборони.

«Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, щоб Київ міг продовжувати захищатися та мати якомога сильнішу позицію за столом переговорів, коли прийде час. Росія сама може сьогодні покласти край цій війні. Поки цього не станеться, ми єдині з Україною», — йдеться у заяві Блінкена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *