Голова РНБО: «Україна на півдорозі до перемоги, але попереду найважче»

Голова РНБО: «Україна на півдорозі до перемоги, але попереду найважче»

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в середу заявив, що вважає, що Україна перебуває на півдорозі повномасштабної війни з Росією, яка точиться 10 місяців, але попередив, що найважча боротьба попереду, пише Fox News.

«Росія продовжує ставити максималістські цілі у війні з Україною», — написав Данілов у Twitter, вказуючи на цілі Москви щодо ліквідації українського уряду та «знищення України як нації».

«Час максимальної концентрації, — додав він. — Ми на півдорозі до перемоги. Але попереду найважче — нарешті вигнати агресора з нашої землі та покарати його за злочини».

Російський президент Володимир Путін потрапив у новини на Різдво після того, як заявив, що Росія відкрита для переговорів з Україною про припинення війни. Однак надії на дипломатичне вирішення були швидко розвіяні після того, як Москва одразу ж цинічно заявила, що війна закінчиться, лише якщо Україна поступиться майже 20% своєї землі, яку Росія незаконно окупувала.

Президент України Володимир Зеленський у вівторок провів Ставку Головнокомандуючого, під час якої отримав від офіційних осіб сил оборони оцінку ситуації в Бахмуті, Кремінній та на Донеччині, і зазначив, що кроки Києва наступного року будуть «вирішальними».

Зеленський сказав, що обговорювалося все: від протиповітряної оборони до переозброєння військ на передовій, ремонту техніки та стратегії виживання в жорстокі зимові місяці. Президент України не вдавався в подробиці, але зазначив, що найближчим часом поділиться планами Києва щодо завершення війни та відновлення нації.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *