Блінкен пообіцяв відремонтувати, замінити та захистити енергетичну інфраструктуру України

Блінкен пообіцяв відремонтувати, замінити та захистити енергетичну інфраструктуру України

Держсекретар США Ентоні Блінкен у вівторок поновив свою обіцянку «невтомно працювати» з партнерами з Великої сімки (G7) над «ремонтом, заміною та захистом» енергетичної інфраструктури України протягом зими, пише UPI.

«Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, — написав Блінкен у вівторок у Twitter. — На українців чекає важка зима, і ми будемо невтомно працювати з G7 та іншими партнерами, щоб відремонтувати, замінити та захистити енергетичну інфраструктуру України».

Блінкен також додав твіт президента Джо Байдена з минулотижневого візиту президента України Володимира Зеленського до столиці США.

«Те, чого досягли президент Зеленський і народ України, має значення для всього світу. Разом Сполучені Штати та Україна підтримуватимуть яскраве горіння вогню свободи, — написав Байден у Twitter у середу. — Це світло — знову ж таки — переможе над темрявою».

Минулого місяця Блінкен оголосив, що Сполучені Штати виділять 53 мільйони доларів, щоб допомогти Україні придбати обладнання для ремонту та модернізації енергетичної мережі країни. Наразі кількість відключень електроенергії в Україні зменшилася через відновлення роботи частини електромереж і збереження сприятливих погодних умов, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Кількість аварійних відключень зменшується. Це стало можливим завдяки героїчній роботі наших енергетиків з відновлення пошкодженого обладнання, зниження споживання у вихідні та відсутності морозної погоди», — сказав Шмигаль.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *