ООН оприлюднила статистику загиблих серед цивільного населення в Україні

ООН оприлюднила статистику загиблих серед цивільного населення в Україні

Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) заявило в середу, 28 грудня, що кількість жертв серед цивільного населення у війні в Україні може бути більшою, ніж відомо на сьогодні, пише WION.

Офіс оприлюднив кількість відомих втрат, яка вказує на те, що щонайменше 6884 мирні жителі втратили життя з 24 лютого по 26 грудня цього року.

Росія повномасштабно вторглася в Україну 24 лютого. Після певних успіхів у перші місяці конфлікту російські війська були викинуті з великих ділянок землі під час українського контрнаступу. Відтоді Росія посилила ракетні атаки по всій Україні та особливо по енергетичній інфраструктурі країни. Багато цивільних громадян загинули через війну. Росія стверджує, що цілями є військові об’єкти, а не цивільні.

У середу Росія посилила мінометно-артилерійський обстріл звільненого міста на Херсонщині. За добу до ранку середи РФ випустила 33 ракети із систем залпового вогню по цивільних об’єктах у Херсоні, йдеться у ранковому звіті Генштабу ЗСУ. РФ заперечує удари по мирним жителям.

Також тривали запеклі бої навколо утримуваного Україною міста Бахмут, яке нині в основному знаходиться у руїнах, у східній частині Донецької області та на північ від нього, навколо міст Сватове та Кремінна у Луганській області, де українські сили намагаються прорвати російську оборону.

За словами офіційних осіб, у середу вранці по всій Україні пролунали сирени повітряної тривоги. У повідомленнях українських соціальних мереж йдеться, що загальнонаціональна тривога могла бути оголошена після того, як злетіли російські літаки, дислоковані у сусідній Білорусі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *