Як українці у Північній Каліфорнії тримаються у Різдвяні свята під час війни

Як українці у Північній Каліфорнії тримаються у Різдвяні свята під час війни

Юлія Циммерман та її мати Марія, яку привезли в район Bay Area, рятуючи від війни, співали українські колядки перед Різдвом, пише ABC7.

«Для неї це все одно радісне свято, тому що вона змогла віднайти і свої традиції», — сказала Циммерманн, зазначивши, що вони з мамою готували традиційні українські страви та святкували з друзями. Однак їхні серця все ще з рідною землею в вогні. У Херсоні в результаті нападу росіян напередодні Різдва загинули щонайменше десять людей.

«Це лише 40 хвилин від нашого сімейного дому, — сказала Циммерман. — Я не знаю, хто може так робити, розумієте. Люди можуть йти до супермаркету і загинути від ракетного обстрілу міста».

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський здійснив історичний візит до Вашингтона, закликаючи Конгрес надати більше допомоги, подарувавши спікеру Пелосі Державний Прапор України із підписами солдатів з Бахмуту.

«Ми молимося за тих, хто в окопах, — сказала Циммерманн. — Вони герої. Завдяки їм досі стоїть Україна».

А в рідному місті встановлена новорічна ялинка з маскувальної сітки та інших пережитків війни.

«Коли я побачила дерево в своєму рідному Миколаєві, я відразу подумала про стійкість, — сказала Циммерман. — Ці люди все ще мають силу та відданість, щоб знайти в собі сили відсвяткувати важливе».

Щодо Марії, то Миколаїв завжди буде її домом, і вона сподівається колись повернутися.

«Вона вважає це місто і цю землю своєю Батьківщиною, — сказала Циммерманн. — Вона хоче бути вдома, але, звісно, мир має бути на першому місці».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *