Президент України сподівається на швидке виконання домовленостей з США

Президент України сподівається на швидке виконання домовленостей з США

Президент України Володимир Зеленський висловив надію на швидку реалізацію домовленостей зі США, досягнутих під час його візиту до Вашингтона минулого тижня, повідомляє Business Standard.

У нічному відеозверненні до народу у понеділок президент сказав: «Сьогодні я провів розширену нараду за підсумками мого візиту до США та виконанням домовленостей. Ми не будемо гаяти часу. Ми швидко реалізуємо все, про що домовилися у Вашингтоні. Наскільки це можливо».

21 грудня Зеленський відвідав США, що стало його першою поїздкою за кордон після того, як 24 лютого Росія розпочала своє триваюче повномасштабне вторгнення в Україну. Під час візиту президент США Джо Байден пообіцяв своєму українському колезі військову допомогу, згадавши, зокрема, батарею зенітних ракет Patriot, яку він щойно схвалив для країни в рамках нового траншу допомоги у сфері безпеки на загальну суму 1,85 мільярда доларів.

Також минулого тижня Комітет з асигнувань Палати представників оприлюднив «Акт про додаткові асигнування Україні на 2023 рік», який надасть Україні 45 мільярдів доларів екстреної допомоги. Він міститься в законопроекті про загальні витрати на суму 1,7 трильйона доларів для фінансування федерального уряду до 2023 фінансового року.

Ця сума в 45 мільярдів доларів представляє найбільше вливання допомоги Вашингтона Києву, перевершуючи навіть запит Білого дому до Конгресу минулого місяця про виділення 37 мільярдів доларів, спрямованих на допомогу Україні у війні, що триває.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *