Саміт України та Європейського Союзу відбудеться у Києві

Саміт України та Європейського Союзу відбудеться у Києві

Україна та Європейський Союз проведуть 3 лютого в Києві саміт для обговорення фінансової та військової підтримки, йдеться в повідомленні Офісу президента Володимира Зеленського в понеділок. Про це пише Voanews.

Зеленський обговорив деталі зустрічі на високому рівні з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у своїй першій телефонній розмові цього року, йдеться у повідомленні.

«Сторони обговорили очікувані результати наступного саміту Україна-ЄС, який відбудеться 3 лютого в Києві, і домовилися активізувати підготовчу роботу», — йдеться в повідомленні.

Лідери говорили про постачання «відповідної» зброї та нову програму фінансової допомоги Україні на 19 мільярдів доларів, причому Зеленський наполягав на тому, щоб перший транш був надісланий цього місяця.

Минулого місяця ЄС розчистив шлях до надання Україні допомоги в рамках так званої «мегаугоди», яка включала прийняття мінімальної глобальної ставки корпоративного податку в 15%.

Цей крок відбувся після палкого благання Зеленського не дозволити внутрішнім суперечкам у блоці з 27 країн стати на шляху підтримки Києва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *