«Допоможіть відновити Україну»: Зеленський звернувся до бізнесу США

«Допоможіть відновити Україну»: Зеленський звернувся до бізнесу США

Президент України Володимир Зеленський закликав американський бізнес почати інвестувати у відновлення країни ще до закінчення війни з Росією, пише Axios.

Зеленський зробив свої зауваження у вівторок вранці перед правлінням Національної асоціації виробників (NAM) у прямому ефірі.

«Ми закликаємо весь бізнес приходити в Україну і залишати російський ринок, — сказав Зеленський у короткому зверненні. — Американський бізнес має всі можливості зайняти лідерські позиції у відбудові як української економіки, так і інфраструктури».

Окрім величезних людських жертв, руйнування в Україні спричинили хаос для економіки. У вересні Світовий банк підрахував, що потреби України у відбудові вже досягли 349 мільярдів доларів.

«Нам потрібно відновити сотні тисяч об’єктів інфраструктури та соціальної сфери, житлові будинки, цілі міста, промисловість, виробництва», — сказав Зеленський.

«Виробники в Америці продовжуватимуть підтримувати Україну, — сказав Зеленському генеральний директор NAM Джей Тіммонс. — Ми будемо там».

Зеленський закликав американські компанії не чекати закінчення війни, щоб почати інвестувати в Україну, «щоб до того моменту, як ми відновимо мир, ваша наполеглива праця вже дала результати».