Зірка Голлівуду Орландо Блум відвідав дитячий центр у Києві

Зірка Голлівуду Орландо Блум відвідав дитячий центр у Києві

Посол доброї волі дитячої організації ООН ЮНІСЕФ Орландо Блум, зірка фільмів «Пірати Карибського моря» та «Володар перснів», відвідав у неділю дитячий центр у Києві. Про це розповідає Reuters.

За словами актора, це була його перша поїздка в Україну з 2016 року. Він також зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

«Я б ніколи не очікував, що війна загостриться по всій країні з тих пір, як я був там, — написав Блум в Instagram. — Але сьогодні мені пощастило почути дитячий сміх у центрі «Спільно», який підтримується ЮНІСЕФ, у безпечному, теплому та затишному місці, де діти можуть грати, навчатися та отримувати психосоціальну підтримку».

Центри Спільно, розташовані по всій Україні, пропонують підтримку дітям-переміщеним особам та їхнім сім’ям. Київський центр за минулий рік відвідали понад півмільйона дітей та їхніх опікунів, йдеться у заяві ЮНІСЕФ на веб-сайті.

За даними Генпрокуратури України, станом на 26 березня в 13-місячній повномасштабній війні, яку Росія веде проти свого сусіда, загинули щонайменше 465 дітей.

«Він знає, до чого привела ця агресія, наскільки повномасштабними мають бути зусилля світу, щоб її зупинити та відновити Україну після війни», – сказав Зеленський у своєму нічному відеозверненні після зустрічі з Блумом.