Українці зібрали $1,6 млн на потреби ЗСУ, купуючи сіль з лімітованої партії

Українці зібрали $1,6 млн на потреби ЗСУ, купуючи сіль з лімітованої партії

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив у Telegram 27 березня, що ці гроші будуть спрямовані на фінансування нового парку дронів-камікадзе, пише Yahoo.

Президентська інціатива UNITED24 і найбільший в Україні виробник солі «Артемсіль» випустили обмежену партію солі на честь річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Спеціальна партія була виготовлена з 20 тонн солі, раніше видобутої в нині окупованому місті Соледар. Партія складалася зі 100 тисяч упаковок по 200 г і коштувала 465 грн ($12,7) за упаковку.

Кошти будуть спрямовані на закупівлю понад 2200 безпілотників FPV, сказав Федоров.

«Це стало можливим завдяки всім, хто придбав цей пакет солі, — розповів він. — А також завдяки внескам наших донорів і підприємств, які вже більше року безперервно підтримують армію».

Національна торгова мережа «Сільпо» та онлайн-маркетплейс ROZETKA підтримали ініціативу, частину витрат покрили користувачі платформи.

Завдяки розіграшу п’яти пачок солі за підписом голови української військової розвідки генерала Кирила Буданова було зібрано понад 8 мільйонів гривень (понад $216 тисяч).