Україна отримала перші західні важкі танки: що відомо

Україна отримала перші західні важкі танки: що відомо

В Україну прибули перші британські та німецькі важкі танки, що стало бажаним поповненням для Збройних Сил країни, пише Euronews.

Після довгого очікування Києва, танки Challenger і Leopard надійшли якраз до весняного наступу, який запланувала українська армія.

Постачати Україні важкі бойові танки чи ні – це було предметом довгих дебатів, адже деякі країни побоювалися, що це призведе до ескалації конфлікту з Росією.

Британія була першим великим союзником, який погодився відправити танки, а Німеччина зрештою поступилася тиску своїх союзників по НАТО.

У Facebook міністр оборони України Олесій Резніков повідомив, що «британські „Челленджери“, американські „Страйкери і Кугуари“ та німецькі „Мардери“ додані до українських підрозділів». Він опублікував супровідне відео з транспортними засобами, не вказавши день їх прибуття.

У понеділок канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив, що Берлін поставив «дуже сучасні» бойові танки Leopard. Пізніше його міністерство оборони повідомило про поставку 18 танків.

«Наші танки прибули, як і було обіцяно, і вчасно до рук наших українських друзів, – заявив міністр оборони Борис Пісторіус. – Я впевнений, що вони можуть змінити ситуацію на полі бою».