«Вторгнення в Україну загрожує безпеці Європи»: король Чарльз виступив у Німеччині

«Вторгнення в Україну загрожує безпеці Європи»: король Чарльз виступив у Німеччині

Король Чарльз III віддав належне «надзвичайній гостинності» Німеччини до українських біженців під час свого першого державного візиту як монарха, пише BBC.

Король сказав, що Великобританія та Німеччина «стоять разом» з Україною на «захисті свободи та суверенітету». У своєму тості на пишному державному бенкеті, який він частково виголосив німецькою мовою, король пообіцяв зміцнювати зв’язки.

Німеччина є місцем першого закордонного візиту короля Чарльза за час його правління та першого офіційного відвідування британського монарха після державного візиту покійної королеви Єлизавети II у 2015 році.

Виступаючи у Бундестазі вдень, Чарльз зазначив: «Вторгнення в Україну завдало найнеймовірніших страждань такій кількості безневинних людей. Незліченна кількість життів була зруйнована, свобода і людська гідність були розтоптані найжорстокішим способом. Безпека Європи перебуває під загрозою, як і наші демократичні цінності».

У президентському палаці Бельв’ю ввечері король високо оцінив «щедрість духу німецького народу» за прийняття понад мільйона українських біженців, переміщених унаслідок триваючого конфлікту з Росією.

«Ми стоїмо пліч-о-пліч, захищаючи та просуваючи наші спільні демократичні цінності, — сказав він. – Це так чітко проявляється сьогодні, коли ми стоїмо разом з Україною на захисті свободи та суверенітету перед обличчям неспровокованої агресії».