Син загиблого українського бійця став курсантом військової академії в США

Син загиблого українського бійця став курсантом військової академії в США

Вадим Городний завжди мріяв бути військовим, розповідає Голос Америки. Його батько та друзі родини усі були в армії. І Вадиму здавалося, що немає кращої кар’єри, ніж ця.

«Чи згадуєте ви вашого батька?» – запитує журналістка у Вадима.

«Так. Перші три дні тут він постійно мені снився», – зізнається хлопець.

14-річний Вадим із Чернігова. Останні кілька місяців він перебуває в США – вчиться у Військової академії морської піхоти США в Техасі. Батько Вадима, Сергій Городний, служив у танковій бригаді на Чернігівщині. Він загинув у перші тижні повномасштабного російського вторгнення.

«Його останній звонок був 19 березня 2022 року, – розповідає Вадим. – Він казав, що вони прогнали ворога та рушають на позиції, які щохвилини бомбардують».

Від батька у нього залишилися фотографії та деякі особисті речі, які пережили обстріли та евакуації.

Його мама залишається у Чернігові, а Вадим поїхав до Сполучених Штатів. Завдяки благодійному фонду, який допомагає дітям загиблих українців, він вчиться в академії.

«Наш фонд допомагає всім дітям, незалежно від того, чи були їх батьки цивільними або військовими», – каже Антоніна Головач з Children of Heroes.

Хлопець є одним з кращих студентів на його курсі. Він вірить, що якщо він хоче бути як його батько, він має бути кращим.