Майже всі українці вірять у перемогу та багатонадійне майбутнє: опитування

Майже всі українці вірять у перемогу та багатонадійне майбутнє: опитування

Згідно з опитуванням, майже всі українці вірять, що їхня країна виграє війну проти Росії, і приблизно така ж кількість вважає, що майбутнє України багатонадійне, пише IBT.

Нещодавнє опитування громадської думки, проведене Центром дослідження опитувань (CISR) Міжнародного республіканського інституту (IRI), показало, що загалом 97% українців вірять, що їхня країна здобуде перемогу у війні проти Росії. Серед тих, хто так заявив, 82% сказали, що Україна «безумовно» переможе, а 15% сказали, що Україна «ймовірно» досягне успіху.

Для порівняння, лише 2% сказали, що вони вірять, що Україна «імовірно» програє у війні, і менше 1% сказали, що Україна «безумовно» програє.

Українців також запитали, яким вони бачать майбутнє своєї країни. Принаймні 93% сказали, що бачать «досить багатонадійну» перспективу порівняно з 3%, які сказали, що бачать «досить безнадійне» майбутнє. Однак відповідь різнилася залежно від регіону.

Приблизно від 93% до 95% людей, які проживають у центрі, на півдні та на заході України, сказали, що бачать багатонадійне майбутнє для країни на тлі вторгнення Росії. Це число впало до 88% серед людей, які проживають у східних частинах країни, які стали свідками одних із найкривавіших боїв у війні за останні місяці.

«Навіть після року невпинних атак з боку злочинного режиму в Москві, українці продовжують об’єднуватися поруч зі своїм лідером часів війни, президентом Зеленським, – заявив директор IRI з питань Євразії Стівен Нікс. – Володимир Путін не тільки не зміг подолати їхню рішучість, він посилив українську підтримку перемоги у війні без будь-яких територіальних поступок».