На Алеї Слави у Голлівуді з’явилися зірки, присвячені українським тваринам

На Алеї Слави у Голлівуді з’явилися зірки, присвячені українським тваринам

Активісти розмістили зірки на Голлівудській алеї слави, присвячені українським видам, які перебувають на межі зникнення через війну Росії. Про це на своєму сайті поділився гуманітарний рух UAnimals, пише Espreso Global.

На Алеї Слави тепер є зірки степового орла, бурого ведмедя, євроазійської рисі, чорного лелеки та сипухи. Ці зірки розташовані поруч з іменами відомих людей, таких як Том Круз, Френк Сінатра, Арнольд Шварценеггер та інші.

Активісти зазначають, що через російську агресію всі ці тварини перебувають на межі зникнення, тому після війни Росія має виплатити відповідні репарації.

«Росія вчиняє в Україні екоцид і екотероризм, свідомо знищуючи все живе. Через ракетні обстріли, бомбардування, мінування та інші варварські дії росіян масово гинуть тварини, як дикі, так і домашні. Проти Росії мають бути введені додаткові санкції у зв’язку з екоцидом, вчиненим проти України. Країна-терорист має понести відповідальність за порушення екологічної безпеки в Україні та сприяти відновленню української екосистеми після війни шляхом виплати репарацій», – прокоментував засновник UAnimals Олександр Тодорчук.

Зазначається, що загалом під загрозою зникнення перебувають понад 80 видів тварин.

«10 національних природних парків, 8 заповідників і 2 біосферних заповідника знаходяться під окупацією, в деяких з них росіяни дозволили полювати і відстрілювати диких тварин, які перебували під охороною», – йдеться в повідомленні.

Захід відбувся в рамках міжнародної кампанії #StopEcocideUkraine, метою якої є притягнення Росії до відповідальності за екологічні злочини, скоєні під час повномасштабної війни в Україні.