Статуї учасників The Beatles одягли у вишиванки напередодні Євробачення

Статуї учасників The Beatles одягли у вишиванки напередодні Євробачення

Статуї легендарного гурту Бітлз у Ліверпулі щойно оновили в українському стилі, розповідає Euronews.

«Чудова четвірка» була одягнена в традиційний український одяг незадовго до Євробачення: Джон Леннон, Пол Маккартні, Джордж Гаррісон і Рінго Старр, які стоять на Pier Head, тепер позують у білих вишиванках з візерунками. Подивитися на фото можна у Twitter за посиланням.

Вишиті сорочки привезли з охопленої війною країни. Українське свято Дня вишиванки, яке зазвичай припадає на третій тиждень травня, привертає увагу жителів країни до своєї народної історії та мотивує вдягати традиційні костюми. Хоча ще не травень, Євробачення, яке наближається, є чудовим приводом вдягнути вишиванку на найвідоміших у світі ліверпульців.

Фігури The Beatles будуть представлені у висвітленні BBC події наступного місяця, оскільки Ліверпуль було обрано для проведення Євробачення, враховуючи, що Велика Британія посіла друге місце минулого року, а переможниця Україна продовжує стикатися з російським вторгненням.

ВВС повідомила, що Україна буде «багатою стрічкою, що проходить через цю подію», а кольори українського прапора можна побачити навколо Ліверпуля, зокрема на скульптурі СуперЛамбанана.

Євробачення 2023 відбудеться в M&S Bank Arena Liverpool. Півфінали пройдуть 9 та 11 травня, а гранд-фінал відбудеться 13 травня і також транслюватиметься в кінотеатрах.